Hoe werkt APS therapie in de praktijk ?

 

APS therapie maakt gebruik van elektroden om het signaal aan het lichaam door te kunnen geven. De elektroden worden aangebracht op het lichaam, zodanig dat het te behandelen gebied zich tussen de zwarte en rode elektroden bevindt. Er gaat dan een microstroom in de vorm van een ActiePotentiaal lopen van het ene naar het andere elektrodenpaar. In eerste instantie wordt de microstroom opgevoerd totdat een lichte prikkeling ervaren wordt, waarna de stroom naar minstens de helft teruggedraaid wordt. Tijdens de behandeling voelt u niets.

Door deze nabootsing van het lichaamseigen herstelsignaal zal het natuurlijke ActiePotentiaal zich (sneller) herstellen. Bovendien worden er hierdoor sneller meer lichaamseigen ontstekingsremmers en pijnstillers aangemaakt.

APS therapie onderdrukt niet de klacht, maar pakt de oorzaak aan door het lichaam te helpen zichzelf te herstellen. Daardoor zal het symptoom (bijvoorbeeld weinig energie of pijn) verminderen of zelfs verdwijnen. Omdat tijdens de behandeling extra afvalstoffen vrijkomen, is het belangrijk om voldoende water te drinken om deze afvalstoffen af te voeren.

Het is aan te bevelen zeker in het begin 2 á 3 keer per week te behandelen, waarna later afgebouwd kan worden naar een lagere frequentie. Bij acute (sport)blessures zou na 4 behandelingen resultaat verwacht kunnen worden. Bij klachten door chronische ziekten kan dat langer duren.

Om een helder beeld te krijgen van de klacht(en), worden deze in een intakegesprek van ca. 15 minuten besproken. Ook de contra-indicaties (zie onder) worden doorgenomen. Aansluitend wordt een behandelschema opgesteld en kan meteen met de eerste behandeling gestart worden. Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Contra-indicaties:
- Personen met elektrische implantaten (pacemaker, enz.)
- Personen die leiden aan epilepsie/kanker
- Personen met recentelijk hersen- of hartinfarct of acute trombose
- Kinderen beneden de leeftijd waarop zij kunnen aangeven wat zij voelen
- Zwangere vrouwen 


Copyright © 2013. All Rights Reserved.